Day 3 - boosta dig själv och fimpa ciggen!
 
Idag orkade jag göra två mackor med skinka och grönsaker. Jag tog några kort så jag fick vara lite kreativ. Det kliar i mina fingrar. Visst blev det ändå vackert?
 
Hej på er, 
 
Nu är det tredje dagen jag är hemma. Sjuk. Feber. Jag vill gå till jobbet nu, jag vill klä på mig fina kläder, jag vill sminka mig, jag vill duscha mitt hår, jag vill dra på ett snyggt läppstift och jag vill träffa människor. Men det viktigaste av allt - jag vill ha min kraft och energi tillbaka. Den kommer, jag vet det, men det tar tid. Njurar är ju inte att leka med... 
 
Jag har haft mycket tid att tänka, reflektera, återigen tänka, fundera osv. Ja, ni fattar. Det enda jag gör är att ligga i min säng som sagt. Jag går seriöst inte en meter förutom när jag måste gå på toa eller fixa mat eller dricka. 
Jag har tänkt ännu mer på det här med att ta hand om sig själv, visst, det kanske börjar bli lite tjatigt, men hur viktigt är det inte? Alltså, när man får en sådan här typ av inflammation blir man rätt ställd. Jag tänkte det var en vanlig förkylning, men det var det ju inte. Jag frågade min läkare; vad menas med en väldigt hög sänka? Han svarade: Ja, det har man när man får cancer, lunginflammation eller njurbäckeninflammation exempelvis. Han garanterade att jag inte hade cancer då jag inte hade de symptom, och jag hade ju njurbäckeninflammation, men när han sa det blev jag ändå rädd. Och kall och tittade på mamma. 
TÄNK OM det hade varit så? Tänk om jag inte hade lyssnat på min kropp och åkt in till närakuten den där söndagskvällen? det är så himla viktigt att lyssna på kroppen, äta bra mat, träna, skratta, umgås med människor som ger energi, ta del av solen för att boosta ditt immunförsvar etc. 
 
Så, därför har jag bestämt mig för, vilket jag gjorde redan i söndags, att helt sluta av med cigaretter. DET ÄR SÅ DUMT! Jag har rökt en hel del fram och tillbaka hela våren och sommaren. Jag har tänkt: det här är sista, men så blev det inte. Jag har rökt mycket, helt ärligt. Och det är något som är det dummaste du kan göra mot dig själv, och jag tänker inte skada min kropp mer med några äckliga cigaretter. Så i söndags gav jag min mamma mitt nästan fulla paket och bad henne slänga det när hon gick ut genom min dörr. Jag tog ett beslut och jag tänker hålla det. För jag vill inte stå där sedan och veta att min rökning kan ha lett till någonting, som jag annars kanske inte hade fått. Jag har haft cellförändringar och jag vet mycket väl att tobak ökar risken att det ska komma tillbaka, vilket kan leda till livmoderhalscancer, jag tänker inte förstöra min kropp mer. 
 
Nu blev detta väldigt djupt, men som sagt, jag mår bra av att skriva och jag orkar det just nu. 
 
PUSS OCH KRAM, S
 

Evahle - en blogg om psykisk hälsa

Krya på dig!

Svar: Tack så mycket :)
Sofia Frisk

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like