SPONSRAD VIDEO - MENSSNACK!
 
 
 
 
Häromdagen när jag satt och drack mitt morgonkaffe och hade nyheterna i bakgrunden så pratade de om just varför inte mens uppmärksammas mer i samhället i samband med idrott och prestation? 
Detta gör mig faktiskt rätt irriterad, för man knappt reflekterat över det själv. Att ha mens kan vara det jobbigaste och mest frustrerande man som kvinna kan uppleva. Varför? Jag kan ju bara tala för mig själv men att känna att ens hormoner flyger upp och ner som en bergochdalbana, ha riktigt ont i magen, ständigt vara sugen på godis, vilja äta allt jag kommer åt, vara otroligt känslosam och börja gråta till något helt ologiskt och sedan kanske få ett utbrott på grund av att ens hormoner som sagt spelar en ett spratt bidrar till riktigt stora känslosvängar till och från. Och, detta händer ju liksom inte bara under själva mensveckan utan även under veckan innan när man har pms. Detta är ju också självklart olika från kvinna till kvinna.
 
Men, varför ska ens mens stoppa en från att idrotta och träna? Låt oss istället fokusera på mer kunskap ut till samhället hur man bäst utnyttjar ens menscykel för att kunna må så bra som möjligt. Klart att man kan känna sig, som jag beskrev ovan, på en mängd olika sätt under dessa veckor, men då borde det uppmärksammas mer om HUR man ska äta, träna och motivera sig själv under dessa veckor, iställer för att fördomar ska spekuleras hit och dit. 
 
Jag är säker på att detta handlar om okunskap och därför kan man säkert som kvinna ibland känna att man inte orkar presetera och det beror ju på att man antagligen inte har koll på hur ens menscykel fungerar i samband med prestation och träning. Men allvarligt, varför ska lite blod komma imellan?
Jag tycker att libresse har, utan tvekan, de mest bekväma tampongerna och jag känner att jag inte behöver vara rädd för att de ska läcka mitt under träningspasset. Det bästa är ju att det finns olika storlekar som man kan anpassa utifrån hur mycket mens man har. 
 
Håller ni med mig? Vad har ni för upplevelser och erfarenheter av detta?
Dela gärna med er!
 
Sponsrat inlägg
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like