WHAT DO YOU WANT? ★
 
En av de looks jag stylade för Modettes stylingskola när jag var hos dem 6 veckor förra sommaren.
 
Hej gullisar, 
 
Alltså, jag tänkte ta upp det här ämnet med att man verkligen ska TRO på sig själv och kämpa för det man vill. Vad vill DU göra? Jag har liksom haft alla jobb man kan ha känns det som genom mina år men det gör ingenting. Ibland måste man gå igenom stadier i livet och jobb man kanske inte alls vill ha för att inse det. Jag var inne i en sorts "icke-verklighets-bubbla" för typ tre år sedan då jag trodde jag kunde skita i skolan, jobba lite på restaurang och driva eget bolag och skulle bli miljonär. Alltså, allvarligt talat, riktigt så funkar det ju inte. Men det var OKEJ att jag trodde det då. För att det fick mig att inse saker och ta lärdom och få viktiga erfarenheter vilket gjorde att jag pluggade klart sista året, la ner den typ av business jag höll på med då (direktförsäljning) och bytte bana. 
 
Ni kanske tycker detta känns lite oklart, men det jag vill förmedla är att man inte behöver veta vad man vill göra när man är 19, 23 eller 30 år heller för den delen. Jag hade panik när jag var typ 21 år och inte hade behörighet att komma in på högskolan eller Universitetet, jobbade på restaurang och alla andra pluggade och hade roliga insparkar och allt vad det var. Jag kände "men shit, kommer jag bli för gammal för att plugga snart, hur ska jag kunna komma in på högskolan"? 
Jag tog tag i det, pluggade upp mina betyg på en folkhögskola i ett år (nej, inte as coolt när alla andra pluggade på högskolan, men det var liksom min revansh) och kom sedan in på Stockholms Universitet med en jäkla vilja. MEN DET VIKTIGA ÄR, VADÅ FÖR GAMMAL? PLUGGA NÄR DU ÄR 70 ÅR OM DU VILL! Det är samhällets normer som skapar detta ideal, och det gillar jag INTE!
Detta problem gör att vi skapar psykisk ohälsa i samhället med alla jävla ideal och andra förväntningar, oftast tjejer, tror jag, har på sig själva. 
 
Folk sa alltid till mig att jag inte kunde lyckas som stylist och allt vad det innebar. Idag bloggar jag, gör en hel del roliga sponsorjobb (Ja, jag tjänar en del pengar på bloggen, vilket var ett av mina mål, såklart, för att kunna lägga ännu mer tid på den till er) och fick senast igår ett riktigt roligt stylistjobb av Stockholmsstylisterna. DET GÅR! Men jag har insett VAD för typ av stylinguppdrag jag vill göra, och det är viktigt. 
ALLT GÅR - och låt fan ingen annan tala om för dig vad som går, vad du ska göra och vad du är kapapel till!
 
Nu ska jag lyssna, på väg till jobbet, på TED talks för motivation och pepp om kvinnor och företagande - Inspiration!
 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like