Snälla, kalla mig inte dampunge
 
Jag vet att det var länge sedan jag skrev, jag har haft annat att fokusera på, jag har ju som sagt skaffat mig världens finaste lilla valp. Men en sak jag velat skriva om här länge, men inte haft varken ork eller tid att göra det på det sättet jag vill, så då kände jag att det var liksom bättre att vänta. 
 
ADHD, jag är helt säker på att jag har det. Min läkare konstaterade också att jag har många olika drag som just beskriver en person med adhd. Men vad är egentligen adhd? Många kallar sig för energiska och "dampunge" "dampbarn" eller andra uttryck som på något sätt skulle kunna identifieras med adhd. DET ÄR HELT FEL! Jag vill liksom att folk ska förstå vad som följer med en när man har den här diagnosen. Jag har alltid fått höra att jag är "väldigt mycket" i olika sammanhang, att jag är ett bekräftelsefreak, att jag hörs och syns hela tiden, att jag känner väldigt mycket och massor av annat som har tolkats väldigt negativt. Under många år av mitt liv har jag liksom känt att jag får be om ursäkt för mig själv för mina olika beteenden som jag nämnde ovan. Men sedan jag började jobba mycket med mig själv, för drygt ett år sedan har jag insett mycket. Jag har blivit diagnotiserad med GAD och OCD (som jag gärna skriver om i ett annat inlägg snart igen) plus adhd. 
Jag känner väldigt mycket, både kärlek, hat, glädje och ledsamhet. Hela min värld kan raseras om någonting inte går som jag vill, eller något rubbar min planering och jag har väldigt svårt att hålla fokus längre stunder. Jag försöker verkligen att koncentrera mig på möten och vid middagar, eller när någon pratar med mig, men jag kan liksom inte hålla fokus. Ibland vet jag inte ens vad personen i fråga har sagt, för då kan det ha varit annat i mitt huvud, folk som går förbi, eller något annat som distraherar som bidrar till att jag har svårt att hålla det där fokuset. 
Jag vet att min adhd är min största fiende på en del sätt, men även, överlägset min största hjälte i mitt liv, för utan min adhd, gad, och min ocd hade jag inte orkat göra det jag gör, varit den jag är, presterat det jag gjort och utan min adhd, gad och min ocd hade ju inte jag varit jag, right!?
 
Jag kommer att göra om bloggen en aning, med lite annan inriktning, annat fokus, mer proffesionalitet och ännu fler samarbeten, stay tuned!
 

 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
 
Visa fler inlägg